- 0212 548 73 13 / 0552 799 80 43
- info@molekulilaclama.com
Kulağa kaçan böceği, sıkça ilaçlama hizmeti alınan haşerelerden biridir. Aslında bu böcek adında belirtiği gibi kulağa kaçmaz. Eski inanışlardan beri bu böceğin kulağa kaçtığı ve insanın beynine yerleşerek onun psikolojisini bozduğu yönde rivayetler vardır. Halk arasında da bu böceğin kulağa kaçtığı inancı yüksektir. Ancak bu durum hiçte gerçeği yansıtmamaktadır. Genellikle insanların yaşadığı ve bulunduğu ortamları istila etmeyen kulağa kaçan böceği, bazı durumlarda insanların bulunduğu ortamları istila edebilir. Eğer bir kulağa kaçan böceği bulunduğunuz ortamı istila etmiş ise dışarıdaki ortamın kendi yaşayabileceği bir ortam olmaması sebebi yüzündendir. Kulağa kaçan böceğinin vücudunun arka tarafında bir tür kıskaca benzer yapılar bulunmaktadır. Bu yapılar tamamen kendisi için tehdit unsuru olabilecek canlıları korkutmak ve kendisini savunmak amacındadır. İnsanlara da bu görüntüsü yüzünden kulağa kaçan böceği, korkutucu gelmekte ve tehlikeli izlenimi bırakmaktadır. Bu böceklerin bazı türlerinde savunma sistemi olarak kötü koku bırakma özelliği mevcuttur. Kulağa kaçan böceğinin birçok türü kanatlı yapıdadır.
Kulağa kaçan böceği geceleri aktif hayata geçer. Hemen hemen tüm böceklerle ve bazı bitkilerle beslenir. Bu konuda bir türünün şeker pancarına musallat olan bir böcekle mücadelede kullanıldığı bilinmektedir. Bulabildikleri her taşın altına girme eğilimleri vardır. Ayrıca yastıkların altından da çıkabilirler. Işık bu böcekleri kendisine çekmektedir. Yuvalarını toprakta küçük oyuklar açarak yaparlar ve yumurtalarını buraya bırakırlar. Sıcak havayı severler buna karşın kışın yiyecek bulma amacıyla insanların yaşam alanlarına da girebilirler. Bu durum istilanın bir diğer sebebidir. Böyle durumları yaşamamak için ilaçlama yaptırmak gereklidir. Dişiler ortalama 50 adet yumurta bırakır. Üreme hızları orta derece sayılabilmektedir. Ancak fark edilmez ve uygun ortamda ise sayıları kısa süre içerisinde katlanarak artacaktır.
Son derece ürkek olan kulağa kaçan böceğinin insanlara neredeyse hiç bir zararı yoktur. Bitkilerle beslenen türleri, yaşam alanınızda yada bahçede yetiştirdiğiniz bitkilere zarar verebilir. Bu durumda bitkilere ilaçlama yapılması şarttır.
Zor durumda kaldığında veya ısrarla tehdit edildiğinde kulağa kaçan böceği ısırabilir. Bu durum bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu durumda hemen bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Ancak kayıtlara geçmiş ciddi bir ısırık olayına rastlanmamıştır. Isırma sonrası temel böcek ısırığı ilaçları kullanılmaktadır. Tehdit edildiğinde vücudunun arkasındaki kıskaca benzer yapıları hava ya kaldırarak açan bu böcek bu işlemi tamamen savunma amacıyla yapmaktadır. Bu kıskaçların insanlara bir zararı yoktur.
Genel olarak görünüşü dolayısıyla oldukça korkutucu olan kulağa kaçan böceği, böcek korkusu olan bir kişinin psikolojik olarak etkilenmesine sebebiyet verecektir. Özellikle istila edip, iyice sayıları çoğalmış ise bu durum, böcek korkusu olan bir kişiye, hayatı zindan edecek noktaya kadar gelmektedir. Bu gibi durumlarda hemen bir ilaçlama hizmeti alınmalıdır. Profesyonel ilaçlama ile yaşayabileceği ve saklanabileceği yerler tamamen ilaçlanarak üremeleri engellenir ve kulağa kaçan böceği etkisiz hale getirilir.
Molekül İlaçlama olarak son derece tecrübeli ve işinde profesyonel kadromuzla, sizleri kulağa kaçan böceğinden kurtarıyoruz. Her türlü etkili ilaçlama yöntemini kullanan firmamızın ilaçları tamamen Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Girebilecekleri ve üreyebilecekleri yerleri kısa sürede tespit edebilen kadromuz sizlere bu konuda kesin çözüm garantisi vermektedir.
Yalnızca kulağa kaçan böceği ile ilgili değil, yaşam alanlarınızı istila etmiş tüm haşerelere savaş açmış olan firmamız, sizlere son derece sağlıklı ortamlar sunmaktadır. Haşereler ile ilgili bütün problemlerinizi, tüm ilaçlama işlemleri hakkında bilgi ve aklınıza takılan her şey için bize ulaşabilirsiniz.