Periyodik İlaçlama

Periyodik ilaçlama, belirli aralıklar ile haşere sorunlarının tekrar oluşmasını engellemek adına düzenli yapılan ilaçlamaya verilen isimdir. Periyodik ilaçlama hizmetleri, genel olarak büyük ve küçük ölçekli işletmelere verilmektedir. Yapılan bu işlemlerin en temel amacı, işletmelerin her gün ve her saat haşerelere karşı koruma altına alınmasıdır. Molekül ilaçlama firması, periyodik ilaçlama hizmetini kurumsal müşterilerinin isteği ve yapmış olduğu işe uygun olarak belirlemektedir. Örneğin; periyodik ilaçlama hizmeti almak isteyen bir müşterinin lokanta ya da mağaza işletmesi olması arasında büyük bir fark bulunmaktadır. Bu farklar ilaçlama periyotu ve mücadele edilecek haşere türünün belirlenmesi gibi önemli birkaç unsurdan oluşmaktadır. Haşere türündeki değişiklikler, kullanılacak ilacın ve uygulanacak yöntemin değişmesine neden olmaktadır. Ofis, ev gibi mekanlarda yılda bir ya da iki kez ilaçlama yapılması gerekirken, fırın, lokanta, pastahane ve hastane gibi mekanlarda ise ayda bir ya da iki kez periyodik ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Periyodik ilaçlama hizmetinin, özellikle gıda sektöründe insan sağlığı için büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu sektörde yapılacak periyodik ilaçlamanın, profesyonel ve işinde uzman kişiler tarafından yapılması büyük bir önem taşımaktadır. Periyodik ilaçlama yapılan alanlarda tekrar haşere görülme ihtimali oldukça azdır. Fakat, ilaçlama yapılan alanların dışında haşerelerin üremesine uygun bir ortam bulunuyorsa, istenmeyen canlılar ile tekrar karşılaşılabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında ilaçlama işlemlerine devam edilmeli ve diğer işletmelere ile görüşülerek onlarında ilaçlama hizmetlerinden faydalanması istenmelidir. Uzman ekip kadrosu ile uzun yıllardır bu alanda hizmet veren Molekül ilaçlama firmamız, haşereler ile mücadelede sayılı firmalar arasında yer almaktadır. Sizlerde periyodik ilaçlama hizmeti almak isterseniz firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Periyodik İlaçlamanın Faydaları Nelerdir ?

Tüm yaşam alanlarında, düzenli bir şekilde periyodik ilaçlama hizmeti alınması insan sağlığı ve marka prestiji açısından büyük bir öneme sahiptir. Periyodik ilaçlama hizmeti alacağınız firma, bu hizmeti almanız kadar büyük bir öneme sahiptir. Periyodik ilaçlama hizmetinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

*İlaçlama hizmetlerinin düzenli yapılması, daha önce kullanılan ilaçların bilinmesini sağladığı için tüm haşere sorunlarına karşı her zaman sonuç alınmasını sağlayacaktır. Uygulama sırasında kullanılan ilaçların, ara sıra değiştirilmesi, haşerelerin ilaçlara bağışıklık kazanmasının önüne geçecektir.

*İlaçlama yapılan alanda, ilaçlama işlemleri tamamlandıktan sonra haşere yumurtaları kalabilmektedir. Fakat periyodik ilaçlama sistemi kullanıldığında, böcekler küçükken ve çoğalmalarına fırsat vermeden yok edilecektir.

*Fare gibi kemirgenler ile mücadelede, istasyonlara bırakılan yemlerin düzenli yenilenmesi sonucu, kemirgen mücadelesi daha başarılı sonuçlanmaktadır.

Periyodik İlaçlama Hizmeti Maliyetli Bir Uygulama Mıdır ?

Periyodik ilaçlama hizmetleri ilk bakışta maliyetli bir uygulama gibi görülse de, detaylara bakıldığında bu şekilde olmadığı anlaşılmaktadır. İlk başta yapılacak detaylı bir ilaçlama hizmetinden sonra yapılacak, periyodik ilaçlama hizmetleri maliyetleri minimum seviyeye indirmektedir. Restoran, lokanta ve fırın gibi işletmelerde karşılaşılacak haşere sorunları, büyük bir imaj kaybına neden olacaktır ve bu ilaçlama maliyetlerinden daha büyük zararlara neden olacaktır. Bu nedenle uzman bir ekip tarafından alınacak ilaçlama hizmeti, uzun vadede fazla bir maliyet unsuru olarak görülmemektedir.

Periyodik İlaçlama Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

İlk olarak yapılacak ilaçlama işlemleri, mekanlarda bulunan haşerelerin dış ortamlara kaçarak yaşamsal faaliyetlerini sürdürmelerine neden olabilmektedir. Periyodik ilaçlama yöntemleri ile dış ortamlardan gelecek haşerelerin yuva yapmaları engellenebileceği gibi haşere yumurtalarının üremesinin de önüne geçmeye fayda sağlamaktadır. Periyodik ilaçlama yaparken profesyonel bir ekip ile çalışmalı ve ayın hangi gününde ilaçlama yapılacağı önceden planlanmalıdır. İlaçlama firmaları, ilaçlamanın yapılacağı ortamı gözlemlemeli ve haşere kontrolü yaparak direk hedefe yönelik ilaçlama yapmalıdır.

Open chat