Fabrika İlaçlama

Fabrikalar büyüklüğüne göre pek çok sayıda işçinin çalıştırıldığı ve farklı sektörlere malzeme üretilen yerlerdir. Tekstil, gıda, sanayi, teknoloji ve bunlar gibi birçok seri üretim fabrikalarda yapılır. Bu üretim aşamalarında hem makine gücünden hem de insan gücünden faydalanılır. Bazı fabrikalarda üretim miktarına ve iş yüküne göre yüzlerce insan çalıştırılırken bu sayı geniş çaplı yerlerde binleri bulabilmektedir. Hal böyle olunca da bu karmaşık ve büyük mekanlarda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunların içinde en önemlilerinden biri de fabrika ilaçlama sistemidir. Zira böyle büyük alanlarda insan sağlığı, makinelerin sağlamlığı ve üretim devamı gibi ön planda tutulan konular vardır ve bu konular böcek, fare ve benzeri zararlı hayvanlardan izole edilmelidir.

Fabrika İlaçlamasına Neden Gerek Duyulur

Fabrikalarda her şeyden önce insanlar çalışmaktadır ve en başta insan sağlığı ön planda tutulmalıdır. Fabrikalarda üreyebilecek ya da dışarıdan taşınan bit, pire, böcek ve mikroplar insan sağlığını tehlikeye atabilir. Bunların bulaşıcı olma ihtimali de göz önünde bulundurulduğunda durumun ehemmiyeti gözler önüne serilmektedir. Bu durum da fabrika ilaçlama konusunun bizler için neden önemli olduğunu gösterir.

İnsanlardan sonra akla gelen ilk şey üretilen malzemeler oluyor elbette. Tekstil sektöründe üretim yapan bir fabrikada herhangi bir iplik, kumaş ya da elyafa zararlı böcek bulaşması halinde durum büyük zararlara neden olabilir. Fark edilir ise tüm üretimin durmasına yol açar ve bu konu ciddi maddi zararları da peşinden getirir. Fark edilmemesi halinde ise daha vahim durumlar ortaya çıkacaktır. Bahsi geçen ürünler satışa çıkar ve gönderildiği yerlere de üzerindeki haşereleri taşır. Bu noktada düzenli fabrika ilaçlama işleminin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmektedir.

Bir diğer husus da fabrikalarda kullanılan makinelerdir. Fark edilmeyen ve zamanında müdahale edilmeyen böcek, haşere ve kemirgen hayvanlar makinelere zarar verebilir. Bu durum da üretime ara verilmesine neden olacaktır ki bu da ciddi ölçüde maddi zarara yol açacaktır.

Fabrika İlaçlama Nasıl Yapılır

Her şeyden bilinmesi gereken en önemli nokta şudur. İlaçlama ciddi bir işlemdir ve bu işlemi profesyonel olmayan kişiler kesinlikle yapmamalıdır. Altından kalkarım düşüncesi ile atılan adımlar sonrasında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun yanında eksik ya da hatalı yapılacak ilaçlamalar da o ortamın tam olarak haşerelerden arınmamasına neden olacaktır. Fabrika ilaçlama yöntemleri birden fazla olduğu için doğru tercih yapılması önem arz etmektedir. Tercih yaparken haşere türü, fabrikanın konumu, üretim şekli ve büyüklüğü devreye girmektedir. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanan firmamız ihtiyaca göre, kokusuz, kokulu ve jel ilaçlarla işlem yapmaktadır. Kokusuz ilaçlama fabrikada çalışma alanlarının boşaltılmasını gerektirmez. Bu durum da üretimde aksaklığa sebep olmayacaktır. Bu nedenle fabrikalar tarafından sıklıkla talep edilen ilaçlama şekli olarak bilinir. Ancak bazı haşere türleri kokusuz fabrika ilaçlama ile tam olarak yok olmaz. Bu noktada da kokulu ilaçlama yapılması gerekir. Buna haşere türüne göre uzman ekiplerimiz karar vermektedir.

Kokulu ilaçlama da çalışma ortamının boşaltılması beklenir. Yani ilaçlama esnasında ve sonrasındaki birkaç saatte fabrika çalışanları o ortamda olmamalıdır. Alanda sadece kendi malzemeleri ve koruyucu ekipmanları ile ilaçlama servisi olmaktadır. İlaçlama yapılması demek o alanın uzun süre haşereden arınacağı anlamına gelmez. Binlerce türü olan haşereler kendilerine hızlıca üremek için uygun ortamlar yaratacaktır. Bu nedenle belli periyotlarda ilaçlama yapılması önem arz etmektedir.

Molekül İlaçlama olarak fabrika ilaçlama konusunda profesyonel hizmet vermekteyiz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan, güler yüzlü ve işinde uzman çalışanlarımızla her an hizmete hazır durumdayız.

Open chat