Kene İlaçlama

Kene insan sağlığı için oldukça zararlı bir canlıdır. İlaçlama yaptırarak kenelerden kurtulabilirsiniz.

Kene Nasıl Bir Hayvandır?

Keneler insan ve hayvanlara tutunarak hayatlarını sürdürürler. Yüzlerce türü bulunmaktadır. Fakat genel hatlarıyla yumuşak keneler ve sert keneler olmak üzere iki tip kene bulunmaktadır. Çok ciddi ve ölümcül hastalıkların yayılmasına sebep olabilirler. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Lyme hastalığı, Babesiosis, Kene Felci gibi hastalıklara yol açmaktadırlar. Özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına bir dönem Türkiye’de birçok insanımız yakalanmış. Hastalık sonucu hayatını kaybeden birçok kişi olmuştur.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

Kenelerden insana bulaşan ateş ve kanama belirtileri gösteren, ölümcül bir hastalıktır.

Lyme Hastalığı

Keneler yoluyla taşınan bakterilerin yol açtığı bir hastalıktır. Tedavi edilmezse sinir sistemi sorunlarına yol açabilir. İlaçlama yaptırdığınız zaman bu ölümcül hastalıklara yakalanma riskinizi ortadan kaldırabileceğinizi unutmayınız.

Kene Felci

Kenelerin tükürük bezlerinden salgılanan toksinler nedeniyle gerçekleşen bir hastalıktır. Adından anlaşıldığı gibi felce yol açar. İnsan ve hayvanlarda görülür.

Keneyle Mücadele Yöntemleri

Kene ısırması sonrasında insan vücudunda kızarma, şişme deride hassaslaşma gibi belirtilere yol açar. Bu noktada öncelikle kişisel tedbirlerin alınması gerekmektedir. Kenelerin yapıştıkları yerden dikkatli bir şekilde çıkarılması gerekmektedir. Bu yüzden kene ısırmaları durumunda keneyi kendiniz çıkarmaya çalışmayınız. Acil bir sağlık kurumuna başvurunuz.

Keneyle mücadelede öncelikle kişisel korunma çok önemlidir. Kenelerin olabileceği alanlarda bulunmak ya da çalışmak zorundaysanız uygun kıyafetler, ayakkabılar ve koruyucular kullanmalısınız. Kapalı uzun kollu kıyafetler ve kapalı ayakkabılar giyerek vücudunuzun herhangi bir yerine kene yapışmasını engelleyebilirsiniz. İlaçlama yaptırırsanız kişisel önlemlerinizle beraber tam bir koruma sağlarsınız. Bunun yanında açık renk giysiler tercih ederseniz kenenin üzerinize gelmesi durumunda onu rahatlıkla görebilirsiniz, kene uzaklaştırıcı maddeler sürerek açıkta kalan bölgelerinizi keneden koruyabilirsiniz.

Hayvanlarda Keneyle Mücadele

Dağlık, ormanlık bölgelerde kene yaygın olduğundan diğer yaban hayvanlarından kendi çiftlik hayvanlarınızı korumalısınız. Bu sayede başka hayvanlardan kene gelmesini önlemiş olursunuz. Çiftlik hayvanlarına keneye karşı belirli aralıklarla ilaçlanması gerekmektedir.

Kenelerin bulunduğu yerlerden döndükten sonra kendi vücudunuzda ve hayvanlarınıza araziden kene yapışıp yapışmadığını muhakkak kontrol etmelisiniz.

Molekül İlaçlama

Kene sorunu ile karşı karşıya kaldıysanız kendi kişisel önlemlerinizi aldıktan sonra muhakkak profesyonel bir hizmet almalısınız. Kene sorununu kaynağından bularak sorunun kökünden çözülmesi için sizlere destek sunmaktayız. İlaçlama hizmeti teknolojik ekipmanlarımız ve keneyle mücadele için özel olarak üretilmiş ilaçlarımızla kene sorununu ortadan kaldırarak yürütülmektedir. Uygulamamız sırasında sizin, hayvanlarınızın ve tarım ürünlerinizin sağlığını önemseyerek hareket ediyoruz.

Kullanılabilecek İlaçlar

Keneyle mücadelede pestisitler, kene tozu, vazelin, permetrin ve doğal kene kovucu malzemeler kullanılabilir. Kene spreyi eğer evinizin içerisinde kene varsa, evde kenelerin olabileceği yerlere uygulanarak kullanılabilir. Kene tozu kene spreyi kuruduktan sonra sprey uygulanan bölgelere dökülerek kullanılır. Vazelin kenenin çıkarılması esnasında kullanılabilir. Pestisitler açık alanlarda kullanılan ziraai ilaçlama yöntemlerdendir. Permetrini kıyafetlerinize sıkarak kullanabilirsiniz. Doğal kene kovucu olarak portakal, greyfurt, limon gibi meyveleri sıkıp sprey hazırlayarak kendi üzerinizde ve ev hayvanlarınızın üzerinde kullanabilirsiniz.

Çalışma Prensibimiz

Sunduğumuz ilaçlama hizmeti ile keneyle mücadelede en etkili yöntemin profesyonel bir uygulama yapmak olduğunun bilincindeyiz. Ekili arazilerde, bahçelerde hayvanların barındığı yerlerde uygulama yaparken ürünlere ve hayvanlara kesinlikle zarar vermeyecek ilaçlarla işlem yapılmaktadır. Kullandığımız ilaçlar Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onaylıdır. Özellikle tarımla ya da hayvancılıkla uğraştığınız bölgelerde yılda en az iki defa ilaç uygulaması yaptırmak kenelerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Kenelerin ölmesini sağlarken doğada bulunan diğer canlıların zarar görmesine asla izin vermemekteyiz. Oldukça ciddi bir problem olan kene ile karşılaştığınızda zaman kaybetmeden firmamıza başvurunuz. Sağlığınız için ilaçları kendi başınıza uygulamayınız.

Open chat