Karınca İlaçlama

Çoğu insan tarafından son derece sempatik görülen karıncalar dünyanın en aktif canlılarından birisidir. Ortalama bir günde yirmi saat besin arama amacıyla çok fazla yol kateder. Toprağın altında hayatını devam ettiren bu canlılar, koloni sistemiyle büyük bir kalabalık halinde yaşamaktadır. Halk arasında bilinen, bitkilerin yapraklarını taşımasından dolayı, karıncaların bitki ile beslendiği bilgisi tamamen yanlıştır. Çünkü karıncaların vücudunda bitkiyi sindirebilecek enzimler mevcut değildir. Yaprakları yuvalarına taşıma olayını, kendi yuvalarında kendi besinlerini üretebildikleri için ve yuvada yapılacak olan çeşitli faaliyetler için gerçekleştirmektedirler. İşçi karınca, kraliçe karınca ve savaşçı karınca olmak üzere kendi kolonilerinde üç adet görev dağılımı bulunduran karıncalarda besin üretimi görevi işçi karınca tarafından yapılmaktadır. Bu görevi toplanılan besini çiğneyip topak haline getirerek toprak altında oluşturmuş oldukları besin depolarına saklama şeklinde gerçekleştirir. En sıcak ortamdan en soğuk ortama kadar her yerde yaşayabilme ve koloni kurabilme özelliğine sahip olan bu canlı, alışık olmadığı bir ortama da hemen adapte olup uyum sağlamasıyla bilinmektedir. İlaçlama hizmeti sektörü bu konuda sürekli yeni ilaçlar geliştirmektedir.

Karıncaların Zararlı Özellikleri

Geldiğimiz şu günlerde özellikle insan sağlığı önemli boyutlara ulaşmış durumdadır. Herkesin bu durumda gerekli önemleri en sıkı şekilde alması gerekmektedir. Evlerde, iş yerlerinde, restoranlarda ve bunun gibi akla gelebilecek olan tüm alanlarda gerekli ilaçlama işlemlerinin yapılması şarttır. Çalışkanlıkları ve toplu sosyal davranış alışkanlıklarıyla çoğumuz sempatisini kazanmış karıncalar aslında düşünüldüğü kadar hijyenik böcekler değildir. Ses ve koku kirliliği yaratmayan karıncalarla, genel olarak görüntü kirliliği ve yaşam alanı işgali gerçekleştirdikleri için mücadele edilmektedir. Ancak çok kalabalık olabilen sayıları neticesinde karıncalar, bu konulardan ziyade hastalık ve mikrop taşınması olayında büyük bir rol oynamaktadır. Yapısında glikoz bulunduran tüm maddeleri besin ürünü olarak kullanan karıncalar, herhangi bir ortamda bulunan besin ürünlerinize ciddi zararlar verebilir ve bu besin ürünlerinize, üzerinde bulundurduğu her türlü zararlı organizmayı bulaştırabilir.

Karıncaların her türlü ortama çabuk adapte olabileceğinden bahsetmiştik. Son derece dayanıklı bir yapısı olan bu canlı çeşitli egzotik bölge seyahatleriniz sonrası geri dönüşlerde evinize yerleşebilir. Buraya adapte olup burada koloni kuran bu canlı, egzotik türü gereği oldukça riskli sonuçlar doğurabilir. Genellikle bu bölgeden gelen karınca türlerinin ısırıkları zehirli veya çok ağrılı olabilmektedir. Siz farkında olmadan kaplar ve kutulara çok rahatlıkla girebilir ve taşınabilir. Girmiş olduğu ortamda ekosistem bozulmasına da sebebiyet vererek çevre ve insan sağlığı için ciddi tehditler oluşturmaktadır. Böyle konularda ise kesinlikle Molekül İlaçlama sizlere profesyonel bir ilaçlama hizmeti sunmaktadır.

Karınca İlaçlama Hizmeti

Ciddi olarak her türlü zararlı organizmaya karşı hassas olmamız gereken şu dönemlerde Molekül İlaçlama olarak ilaçlama sektöründen her türlü istenmeyen canlılardan kurtulmanız için savaş vermekteyiz. Saymış olduğumuz bir çok zararlı özelliklerinizin yanı sıra, bahçe ve bitkilerinize ciddi zararlar verebilen karıncaları kontrol altına almak son derece kolay bir iştir. Sıvı ve toz ilaçlar kullanarak sizinle yaşamaya başlamış ve tehdit unsuru olmuş karınca problemlerinizi kökünden çözüyoruz. Ne kadar sempatiyle veya acıma duygusuyla yaşarsanız yaşayın, karıncaların oluşturmuş oldukları tehdit son derece açıktır.

Sadece karınca ilaçlamada değil, her türlü haşere derdinize son vermek için çalışan Molekül İlaçlama olarak, ilaçlama hizmeti göz önüne alındığında müşteri memnuniyetini esas alarak çalışmaktadır. Evler, iş yerleri, restoranlar, ofisler ve bunun gibi bir çok yerde ilaçlama hizmeti gerçekleştiren firmamız, bu organizmalarla mücadele ve ortamınızın hijyeni konusunda sizlere son derece sağlıklı yaşam alanı sunmaktadır. Her türlü bilgi için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Open chat