Kalorifer Böceği İlaçlama

Kalorifer böceği tüm dünyada yaygın olarak görülen hamam böceği türüdür, halk dilinde kalorifer böceği olarak anılmaktadır. Bu haşere türü restoranlar, evler, oteller, gıda işletmelerinde en çok görülen böcek türlerinden biridir. Profesyonel bir ilaçlama hizmeti alınmadığı zaman bu haşereden kurtulmak mümkün değildir, mutlaka alanında uzman kişiler tarafından müdahale edilmelidir. Bu noktada Molekül İlaçlama sizlere gerekli hizmeti vermektedir.

Kalorifer böcekleri genellikle mutfaklarda, banyolarda, giderlerde bulunduğundan evinize sizin komşunuzdan ya da dışarıya gönderilen çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların kablosundan gelebilir. Bu yüzden evinizin hijyenik olması sizin evde bu haşerenin bulunmayacağını ispatlamaz. Sıcağı ve nemi seven bu böcekler her türlü ortamda bulunabilir.

Bir ay kadar uzun bir süre yemek yemese dahi yaşayabilen bu haşereler su karşısında bu kadar dirençli değildir. En fazla 2 hafta susuzluğa dayanabilir, daha sonra bulunduğu yerde ölecektir. Fakat tek bir kalorifer böceğinin ölmesi onların azalması için yeterli olmayacaktır. Bir kalorifer böceği tek seferde 200 kadar yumurta bıraktığından, sürekli artış gösterecektir. Sayılarının azalması ve yaşam alanınızdan tamamıyla temizlenmesi için ilaçlama hizmeti almak şarttır.

Kalorifer Böceği Özellikleri

Kalorifer böcekleri evlere kanalizasyon borularından, borulardaki sızıntıdan, dışarıdan alınan eşyalarla, poşetler yardımıyla gelebilmektedir. Nemli ve sıcak bulduğu her noktaya koğuşlanabilen bu haşereden kurtulmak o kadar kolay değildir. Kalorifer böcekleri bizim yediğimiz her şeyle hatta yemediğimiz her şeyle de beslenir, yiyecek bulmak o yüzden onun için hiç zor değildir. Kalorifer böcekleri insanları ısırmaz fakat yiyeceklerimiz üzerinde dolaşırken salya ve dışkılarını bırakırlar. Salya ve dışkılarında bulunan mikroplar yiyeceklerle temas ettiğinde insan sağlığı için ciddi sağlık sorunları oluşturabilir. Astım, verem, dizanteri, mantar hastalıkları ve pnomoni gibi hastalıklar bunlardan bazılarıdır.

Geceleri yiyecek, su aramak ve üremekle vakit geçirdikleri için gündüzleri çok hareket etmez, dinlenirler. Gündüzleri çok fazla karşılaşılmamasının, insanların evlerinde bu haşerelerin olduğunu bilmemesinin nedeni budur. Kısa sürede fark edilmeyen evlerde hızlıca çoğalarak evi istila edebilir, komşu evlerde de çoğalabilirler. Bir kalorifer böceğinin tek seferde 200 yumurta bırakması ve bu yumurtaların 18 günde erişkin hale gelmesi bu çoğalma hızını açıklayıcıdır. Bu istiladan kurtulmak için belirli aralıklarla ilaçlama hizmeti alınmalı, yumurtaların erişkin hale gelmesi önlenmelidir.

Kalorifer Böceği İlaçlama İşlemi

Kalorifer böceği için ilaçlama hizmeti 3 hafta arayla alınmalıdır. Tek sefer ilaçlama yapılması onlar için yeterli olmayacaktır çünkü dirençli haşerelerdendir. Ev sahibinin tek başına uygun temizliği yapamaması üzerine çoğalma seviyeleri aynı hızda artış gösterecek ve giderek daha da çoğalacaklardır. Aynı zamanda her ilaç etki etmemektedir. Yanlış ilacın kullanılması karşısında ilaca karşı dirençleri artabilir, mücadele etmek daha da zorlaşabilir.

Molekül İlaçlama, jel ilaçlama tekniğini kullanarak evlerinizde, iş yerlerinizde kalorifer böceklerinin tamamen temizlenmesini sağlayacaktır. Bu jel ilaçlar böcek jeli olarak geçmekte ve bu haşerelerle mücadeledeki en etkin ilaçtır. Bu yemi yiyen kalorifer böceklerini hemen öldüren bir jel değildir. Kalorifer böcekleri yuvalarında ölür ve diğer haşerelerde ölü böcek yedikleri için bunları yer ve diğer haşerelerinde jelden etkilenmesi sağlanır.

Dolap içi, borulardaki sızıntı bölgeleri, makine boruları gibi yerlerde bulunan yuvalara jel yemler yerleştirilir. Bu yemler kısa sürede etki gösterecektir. İlaçlama öncesi bir hazırlık aşaması olmadığı gibi ilaçlama sonrasında da evden uzaklaşmak gerekmez, yiyecek ve içecekleri açık bırakmamak sağlık açısından önemlidir. Bu kokusuz yöntemle evi havalandırma gibi ihtiyaçlar da yoktur. İlaçlama hizmeti almak ve bu sorundan kurtulmak istiyorsanız Molekül İlaçlama ile iletişime geçebilirsiniz.

Open chat