Çiyan İlaçlama

Ülkemiz genel coğrafyası dolayısı ile bir çok canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu canlılardan bir tanesi de çiyan türleridir. Özellikle kırsal kesimlerde çok sık rastlanan bu tür, çok ayaklılar sınıfında yer almaktadır ve genellikle kırkayak ile karıştırılmaktadır. Çiyanların yaşam alanları oldukça geniştir. Kuytu olan her alandan, her taşın altından çıkmaları mümkündür. Hatta genel olarak ayakkabıların ve terliklerin içinden de çıktıkları görülmektedir. 1 mm’den 30 cm kadar olan boyutlarıyla son derece korkutucu bir görünüme sahip bir eklem bacaklıdır. Çeşit çeşit renklerde vücutlara sahip olabildikleri gibi sade, tek renkte de olabilirler. Diğer böceklere nazaran son derece uzun ömürlü olan bu canlı beş altı yıl kadar yaşayabilmektedir.

Çiyanların baş kısmında oldukça uzun hassas antenleri mevcuttur. Oldukça küçük ağız yapıları vardır. Pençeye benzer zehir bezlerinin olduğu organlarıyla avını sersemleterek etkisiz hale getirirler. Etçil bir canlı olan çiyan, kendisinden küçük boyutlarda olan tüm canlılarla beslenebilir. Vücudu halkalardan oluşmuş gibi görünmektedir ve her halka iki adet bacak mevcuttur. İlaçlama sektöründe önemli bir yeri olan çiyanların zehirli olanları da mevcuttur. Zehirsiz olanlar da sokma eylemini gerçekleştirirler. Bu konuda yine dikkatli olunmalıdır çünkü sokulan bölgede ciddi ağrı meydana gelebilir.

Çiyanların Zararlı Özellikleri

Çiyanlar oldukça zeki haşerelerdir. Kindar olarak nitelendirilmektedirler. Yani sizi bir tehdit olarak gördüklerinde peşinizi bırakmadan üzerinize doğru gelebilirler. İlaçlama hizmeti sektöründe hizmet veren firmamız sizleri zehirli çiyanlar konusunda uyarmaktadır. Zehirli olan çiyanlar, anında sokma özelliği göstermektedir. Siz tepki veremeden size zarar verebilirler. Oldukça büyük olmasının yanı sıra son derece çevik canlılardır.

Çiyan zehri ölümcül değildir. Ancak zehir vücutta kalmaya devam ettikçe ciddi sağlık problemleri meydana getirebilmektedir. Çiyan tarafından derinin altına yerleştirilen zehir ciddi anlamda doku bozulması problemlerini meydana getirebilir. Çiyan sokması durumunda, vücutta şiddetli kaşıntı oluşmasına sebep olabilir. Bu zehrin en hafif özelliğidir. Ciltte yanma hissi yaşatabilir. Bu zehrin en tehlikesi, sokulan bölgede ciddi bir morarma, şişlik ve kızarıklıklarla beraber yanında getirdiği büyük ağrı sürecedir. Bu durumlar konsunda çiyanlardan kurtulmak için ilaçlama yapılması gerektiğini hatırlatmak gerekir.

Bu saydığımız durumlar zehrin alındığı kısa zaman aralığı için geçerlidir. Zehir, vücutta kalmaya devam ettiği sürece ciddi sağlık problemleri gözlenebilmektedir. Eğer müdahale edilmezse kalp atışında düzensizlikle beraber kan basıncının yükselmesine sebep olur. Oluşan doku hasarı daha da artarak ciddi boyutlara gelebilir. Göğüs ağrısı, mide bulantısı ve akabinde kusma eylemi meydana gelir. Eklemler ve kaslarda şiddetli kasılmalar olur. Aşırı baş ağrısı sıkıntısı görülür. Isırılan bölge aynı yılan sokmasında olduğu gibi hemen emilmelidir yada o bölgeden bir miktar kan akıtılmalıdır. Bu alınabilecek başlıca önlem olup ardından derhal bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Çiyanlar bu derece tehlikeli canlılar olduğu için kökten çözüm gereklidir. Bunu yapabilmenin en etkili yolu profesyonel bir ilaçlama hizmeti almaktır.

Çiyan İlaçlama Hizmeti

Yaşam alanları belirlendikten sonra derhal ilaçlama işlemi yapılmalıdır. Eğer bu alan evin içindeyse komple boşaltılmalı ve tamamen ilaçlama işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu konuda kesinlikle bir profesyonel hizmet alınması gerekmekte ve önerilmektedir. Molekül İlaçlama olarak son derece profesyonel kadromuzla bu işi en etkili biçimde yaparak siz değerli müşterilerimize ilaçlama hizmeti konusunda en etkili sonucu garanti etmekteyiz. Bu son derece dayanıklı ve çabuk üreyen canlının sizi de tehlikeye atmamasını istiyorsanız hemen firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bize ulaşabilir aklınıza takılan her türlü haşere probleminizde sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Open chat