Çekirge İlaçlama

İlaçlama hizmeti olarak evlerinizde, işyerlerinizde çekirge problemi ile karşı karşıya kaldığınızda sizlere yardımcı oluyoruz. Çekirge sorunlarınızı kalıcı olarak çözerek, aynı sorunu tekrar yaşamayacağınızın garantisini veriyoruz. Son zamanlarda birçok ülkede çekirge istilaları görülmektedir. Özellikle kalabalık bir halde saldırdıklarında tarlaları ve bahçeleri adeta yağmalamakta ve o arazilerde uzun süre verim alınamamasına neden olabilmektedirler. Bu nedenle çekirge, çiftçilerin mücadele ettikleri en önemli sorundur.

Çekirge Nasıl Bir Hayvandır?

Çekirgeler çok hızlı çoğalan canlılardır. Toplu olarak göç ettikleri için özellikle geçtikleri yerlerde bulunan tarımsal ürünlere büyük zarar verirler. Genel olarak yapraklarla beslendikleri için tarım alanlarında bulunan bütün ürünü yok ederler. Çekirgeler zıplayarak hareket eden canlılardır. Sadece ilaçlama ile kurtulabileceğiniz bu canlılar kendi uzunluklarının 20 katı kadar zıplayabilirler. Güçlü ayaklara sahip olmaları nedeniyle çok uzak mesafelere uçarak ulaşabilirler. Çekirgelerin değişik boylarda türleri bulunmaktadır. En küçük çekirge 2 cm boyundadır. Boyları 20 cm’ye kadar ulaşabilmektedir. Genellikle sıcak bölgelerde yaşarlar. Profesyonel ekip olmadan çekirgeyle baş edilmesi mümkün değildir çünkü birçok zararlı çekirge türü bulunmaktadır. Türkiye’de en fazla bulunan çekirge türleri Yeşil Çekirge, Kara Çekirge, Fas Çekirgesi, Madrap Çekirgesi ve İtalyan Çekirgesi’dir. Bunlardan en zararlıları yeşil ve kara çekirgedir.

Çekirgelerin Dönemleri

Çekirgelere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde daha çok rastlanılmaktadır. Çekirgeler çiftleştikten sonra yumurtalarını toplu bir halde bitkilerin üzerine bırakırlar. İlaçlama hizmeti açısından yumurtalarının yok edilmesi önemlidir. Çünkü yavrular yumurtadan çıktıkları andan itibaren etrafta bulunan bitkiler ve tarım ürünleriyle beslenmeye başlarlar. Çekirgeler yaklaşık 4 ay yaşarlar.

Çekirge İle Bireysel Mücadele Yöntemleri

Profesyonel bir yardım alarak evinizde ya da tarım arazilerinizde, bahçelerinizde çekirge probleminden kurtulabilirsiniz. Çekirgeler çok hızlı hareket etmelerinden ve çok hızlı üremelerinden dolayı mücadele edilmesi çok zor bir canlıdır. Destek almadan bu sorunla mücadele etmek çok mümkün olmamaktadır. Bunun yanı sıra bazı canlılar çekirgeleri yiyerek bu mücadeleye katkıda bulunabilirler. Sığırcık, alaca sığırcık, leylek, karga, serçe vb. kuşlar, çekirgeleri yerler. Bu nedenle bu canlıların yaşam alanlarının korunması ve çoğalmalarına katkıda bulunulması gerekmektedir.

Çekirge İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Çekirge ilaçlama genel olarak sıvı ilaçlar yoluyla yapılmaktadır. İşlemler püskürtme ve buharlama yoluyla yapılabilmektedir. Yöntem seçilirken tarım alanının büyüklüğü ve ekili bulunan gıdaların türü önemlidir. Uygun şekilde yapılmayan bir ilaç çalışması çekirgelerin yok olmasını sağlamadığı gibi, tarlanızda ya da bahçenizde bulunan ürünlere zarar vermektedir. Çekirgeler yavru halinden ergin hale dönmeden ilaç uygulaması yapılmalıdır. Profesyonel ilaç uygulaması sayesinde daha kolay bir şekilde etkisiz hale gelebilirler. Yavru çekirgelere yapılacak olan uygulamalar günün her saatinde yapılabilirken, yetişkin çekirgelere karşı yapılacak uygulamalar sabah erken saatlerinde ve akşamın geç saatlerinde yapılmalıdır.

Çekirge İlaçlama Yöntemleri

Çekirge ilaçlama yöntemleri diğer haşerelerde kullanıldığı üzere sıvı, jel, kokulu ve kokusuz ilaçlama teknikleri vasıtasıyla yapılabilmektedir. Sıvı ilaçlama kokulu ve kokusuz olarak iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Kokulu uygulama yapılırsa, ilaç uygulanan alanın birkaç saat kapalı olması gereklidir. Jel ve kokusuz uygulamalarda bulunduğunuz yerleri terk etmeniz gerekmez. Çekirgeler tarım alanlarında görülmeye başladıktan hemen sonra mücadeleye geç kalınmadan başlanmalıdır. Bu noktada profesyonel bir ekiple çalışmak önemlidir.

Avantajlarımız Nelerdir?

Molekül İlaçlama olarak kaliteli hizmet anlayışımız ve kullandığımız uygun ilaçlarımızla sizlerin sağlığını önemsemekteyiz. İlk ilaçlamanın yapılmasından sonra kalan yumurtaların ve yavruların yok olması için ikinci bir ilaçlamanın yapılması tavsiye edilmektedir. Kullandığımız ilaçlar doğada bulunan diğer canlılara ve tarım ürünlerinize asla zarar vermemektedir. Uygun fiyat avantajlarımız sayesinde ödeme noktasında sıkıntı yaşamamanızı sağlamaktayız. Bizlere iletişim numaralarımızdan ve mail adreslerimizden 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.

Open chat