Arı İlaçlama

Arılar tarafından özellikle bir yaban arısı tarafından sokulmak kötü bir deneyimdir veya alerjisi olan kişiler için hayati tehlike arz edebilmektedir. Bu risklerden korunmak için dış mekanda önlem almak, arı yuvalarını profesyonel yardımla kontrol altında tutmak bu riskleri azaltacaktır.

Arılar bal yapıcı özelliğinin yanı sıra iğneleri ve sokma özellikleri ile de bilinmektedir. Ne kadar üretken ve çalışkan canlılar olsalar da yaşam alanlarımıza girmeleri insanlar için tehlike barındırmaktadır. 3 gövdesi bulunan arılar, ayak yapıları da göz önünde bulundurulduğunda haşere grubuna dahil edilmektedir. Haberlerden veyahut yakın çevremizden arı sokması haberleri duymaktayız zira arı sokması gittikçe yaygınlaşan sorunlardan biri olmuştur. Arı sokması üzerine ilk müdahalenin gecikmesi ya da hiç yapılmaması bir yaşamın daha sonlanması demektir. Arılara yapılacak müdahalelerde profesyonel destek almalıyız. Arı ilaçlama hizmeti sanıldığı kadar basit bir işlem değildir.

Arı Türleri ve Genel Özellikleri

Arıların ömürleri de kelebekler kadar kısadır, yaklaşık 42 gün kadar bir ömre sahipler. Fakat bu kısa ömürlerinde bile durmak bilmeden kusursuz bir şekilde çalışarak ekolojik sistemdeki görevlerini yerine getirmektedir. Arıların türleri yaşadıkları bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bazı türleri gerçekten çok tehlikelidir, ilaçlama gerektirir. İnsanlar için en tehlikeli sayılabilecek arı türü eşek arısı olarak bilinmektedir. En çok bilinen arı türleri; bal arısı, mazı arısı, çömlekçi arı, eşek arısı, kazıcı arı, tarla arası, testereli arıdır.

Arılara zararlı canlılardır demek yanlıştır, arılar kendi yaşam alanlarında sorunsuz yaşayan ve sadece kendi işleriyle uğraşan canlılardır. Lakin insan yaşam alanlarında zararlı etkilere sahip olabilmektedirler. Ancak yaban arısı bu türlerin dışındadır, yaban arısı saldırgan ve yok edici bir türdür.

Arıların Zararları

Yaban arıları bal üreten arılardan değildir, polenlerden beslendikleri için de ürünlerin verimliliğini düşürücü özelliğe sahip olarak bilinmektedirler. İnsanlara veya hayvanlara toplu şekilde saldırmalara ölüme bile neden olabilmektedir. Tehlike sezdikleri anda kuyruklarındaki zehirli iğneleri ile hemen saldırıya geçerler. Yaşam alanları toprağın altı olmakla birlikte bahçelerde, çatılarda ve balkonlarda yuva yapabiliyorlar. Bu durumda da insanlara zararları artış göstermektedir. Arılar genel olarak kovanlarına karşı tehlike durumunda saldırıya geçtiklerinden insanların arı bulunan ortamlarda her zaman temkinli olması, ilaçlama hizmeti alması gerekmektedir.

Arı İlaçlama Nedenleri

Ekolojik sistemde böcek türleri arasında en faydalısı şüphesiz ki arıdır. Fakat toplu gezdiklerinde veyahut insanların yaşam alanlarına girdiklerinde zararlı hale gelebilmektedirler. Molekül İlaçlama firması olarak, arı ilaçlama hizmeti sadece bu tehlikeleri ortadan kaldırmak için yaşam alanlarındaki toplu arılara uygulanmakta, arıların doğal yaşamlarına zarar verilmemektedir.

İlaçlama işlemindeki amaç, insanları tedirgin edecek düzeyde istilaya neden olan arıları azaltmak ve mekanlarda kovan yapmalarını önlemektir. Özellikle toplu halde yapılan arı saldırılarında insanlar öldürebilecek güçteki arılar için önlem almak zaruri ihtiyaçtır.

İlaçlama Hizmeti

Molekül İlaçlama tüm haşerelerde olduğu gibi arı ilaçlama hizmeti için de mühendisler tarafından hazırlanmış olan özel ilaçları ve geliştirilmiş yeni yöntemleri kullanmaktadır.

İlaçlama işlemi esnasında yanlış bir davranış sarf etmek ya da bilinçsizce bir yaklaşımda bulunmak, toplu arı sokması vakalarına, alerjik reaksiyonlara neden olabilmekte ve ölümcül sonuçlara da neden olabilmektedir. Bu nedenle ilaçlama işlemi profesyonel ve eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Kokulu-kokusuz ilaçlama teknikleri bulunmakta, arı gibi uçan böcekler için kokulu ilaçlama tercih edilebilmektedir. Kokulu ilaçlama yapılabilmesi içinde dar ve kapalı alanlar gereklidir. İlaçlama esnasında ortamda bulunan kişiler için önlemler alınır. İlaçlama işlemi bitince arılar bitmiş sayılmaz, arı yuvası içindeki larvaların da temizlenmesi gerekir. Aksi durumda arılar tekrar üremeye devam edebilir.

Open chat